Allsvenskan Poängställning

Allsvenskan poängställning 2023 har varit en av de mest omdiskuterade ämnena inom svensk fotboll i år. Efter en lång och intensiv säsong har vi nu en klar bild av hur lagen presterade och vilka som …

Allsvenskan Poängställning

Allsvenskan poängställning 2023 har varit en av de mest omdiskuterade ämnena inom svensk fotboll i år. Efter en lång och intensiv säsong har vi nu en klar bild av hur lagen presterade och vilka som stod ut. I denna artikel kommer vi att gå igenom tabellen, de viktigaste matcherna, toppspelarna och mycket mer. Häng med för en detaljerad genomgång av säsongen.

Tabellen och poängställningen

Efter 30 spelade omgångar har vi en färdigställd tabell som visar hur lagen har presterat under säsongen. Malmö FF och Elfsborg toppar tabellen med 64 poäng var, men Malmö FF har en bättre målskillnad vilket ger dem förstaplatsen. Häcken följer på tredje plats med 57 poäng. Dessa tre lag har visat en imponerande form både offensivt och defensivt.

Topp 5 lag

  1. Malmö FF: 64 poäng (20 vinster, 4 oavgjorda, 6 förluster)
  2. Elfsborg: 64 poäng (20 vinster, 4 oavgjorda, 6 förluster)
  3. Häcken: 57 poäng (18 vinster, 3 oavgjorda, 9 förluster)
  4. Djurgården: 50 poäng (15 vinster, 5 oavgjorda, 10 förluster)
  5. Värnamo: 45 poäng (14 vinster, 3 oavgjorda, 13 förluster)

Viktiga matcher

Säsongen har varit fylld med matcher som haft stor påverkan på allsvenskan poängställning. En av de mest avgörande matcherna var den mellan Malmö FF och Elfsborg i den sista omgången. Malmö FF säkrade sin topposition genom att vinna med 1-0 i en match som var spännande från början till slut. Hammarby och Halmstad delade poängen i en match som slutade 2-2, vilket också var en viktig match för båda lagen. Sirius överraskade många genom att besegra Norrköping med 2-0, vilket var en av de mest oväntade resultaten under säsongen.

Nedflyttning och kval

I botten av tabellen hittar vi Varberg, som endast lyckades samla ihop 15 poäng under säsongen. Degerfors följer med 26 poäng, och dessa två lag kommer att flyttas ner till Superettan nästa säsong. Brommapojkarna, som slutade på 14:e plats med 33 poäng, kommer att spela kvalmatcher för att behålla sin plats i Allsvenskan.

Se även  Poängställning I Everton

Botten 5 lag

  1. Halmstad: 36 poäng (9 vinster, 9 oavgjorda, 12 förluster)
  2. IFK Göteborg: 34 poäng (8 vinster, 10 oavgjorda, 12 förluster)
  3. Brommapojkarna: 33 poäng (10 vinster, 3 oavgjorda, 17 förluster)
  4. Degerfors: 26 poäng (7 vinster, 5 oavgjorda, 18 förluster)
  5. Varberg: 15 poäng (3 vinster, 6 oavgjorda, 21 förluster)

Toppspelare och statistiker

Individuella prestationer har också varit en stor del av säsongen. Isaac Kiese Thelin från Malmö FF blev skyttekung med 16 mål. Han följdes av Bénie Traoré från Häcken som gjorde 12 mål, och Gustav Engvall från Värnamo med 11 mål.

Topp 10 målskyttar

  1. Isaac Kiese Thelin (Malmö FF): 16 mål
  2. Bénie Traoré (Häcken): 12 mål
  3. Gustav Engvall (Värnamo): 11 mål
  4. Jacob Okkels (Elfsborg): 11 mål
  5. Sebastian Nanasi (Malmö FF): 11 mål
  6. Vladimir Đukanović (Hammarby): 11 mål
  7. Wessam Abou Ali (Sirius): 10 mål
  8. Tashreeq Matthews (Sirius): 10 mål
  9. Joakim Persson (Sirius): 10 mål
  10. Nahir Besara (Hammarby): 9 mål

Publiksiffror och intresse

Allsvenskan 2023 har fortsatt att dra stora publikmängder till matcherna. Malmö FF, Djurgården och Hammarby är bland de klubbar som har haft högst publiksiffror under säsongen. Detta visar på ett fortsatt starkt intresse för svensk fotboll och en lojal supporterbas som stöttar sina lag genom hela säsongen.

Framtidsutsikter för Allsvenskan

Med en händelserik säsong bakom oss ser vi fram emot nästa års Allsvenskan. Malmö FF och Elfsborg kommer att representera Sverige i de europeiska turneringarna, vilket ger dem möjlighet att mäta sig mot några av de bästa lagen i Europa. Samtidigt kommer nykomlingarna från Superettan att försöka etablera sig i den högsta divisionen.

Allsvenskan 2023 har varit en säsong fylld med dramatik, överraskningar och fantastiska fotbollsögonblick. Vi ser fram emot vad nästa säsong har att erbjuda!