Ac Milan Mot Newcastle Laguppställning

Den 13 december 2023 möttes AC Milan och Newcastle United i en mycket omtalad match i UEFA Champions League. Matchen spelades på St James’ Park i Newcastle och lockade en publik på 52 037 åskådare. …

Den 13 december 2023 möttes AC Milan och Newcastle United i en mycket omtalad match i UEFA Champions League. Matchen spelades på St James’ Park i Newcastle och lockade en publik på 52 037 åskådare. För den som undrar om laguppställningen för båda lagen, så startade AC Milan med en stark elva medan Newcastle också visade upp ett konkurrenskraftigt lag. Här går vi igenom matchens händelser, laguppställningar och analyserar prestationerna.

Matchhändelser och målskyttar

Newcastle United tog ledningen i den 33:e minuten genom Joelinton, som fick en assist från den unga talangen Lewis Miley. Det var ett välplacerat skott som överlistade Milans målvakt, Mike Maignan. Men AC Milan svarade starkt i andra halvlek. Den amerikanske stjärnan Christian Pulisic kvitterade i den 59:e minuten efter en assist från Olivier Giroud. Milan tog sedan ledningen i den 84:e minuten när Samuel Chukwueze nätade efter en assist från Noah Okafor. Matchen slutade 2-1 till AC Milan, en seger som säkrades genom en kombination av skicklighet och taktisk disciplin.

Newcastle Uniteds laguppställning

Målvakt

• Martin Dubravka: En pålitlig sista utpost som gjorde flera viktiga räddningar under matchen.

Försvar

• Kieran Trippier: Kaptenen ledde laget med sin erfarenhet och stabilitet på högerbacken.
  • Jamaal Lascelles (c): Central försvarare som visade bra ledarskap och defensivt ansvar.
  • Fabian Schär: En annan central försvarare som var stark i luftduellerna.
  • Valentino Livramento: Ung och lovande vänsterback som visade stor potential.

Mittfält

• Lewis Miley: Den unga talangen som assisterade Joelinton vid det första målet.
  • Bruno Guimarães: Mittfältsmotor som styrde spelet och visade sin tekniska skicklighet.
  • Miguel Almirón: Snabb och kreativ mittfältare som bidrog både offensivt och defensivt.

Anfall

• Joelinton: Målskytt och en av de mest aktiva spelarna på planen.
  • Callum Wilson: Central anfallare som ständigt hotade Milans försvar.
  • Anthony Gordon: Snabb ytter som skapade flera chanser med sina löpningar.

Målvakt

• Mike Maignan: Gjorde flera viktiga räddningar och visade varför han är en av de bästa målvakterna i Europa.

Försvar

• Davide Calabria (c): Kaptenen och högerbacken som visade ledarskap och defensiv skicklighet.
  • Fikayo Tomori: Stabil mittback som var stark i både mark- och luftdueller.
  • Theo Hernández: Offensivt lagd vänsterback som bidrog mycket i anfallsspelet.
  • Alessandro Florenzi: Erfaren försvarare som bidrog med både defensiv stabilitet och offensiva löpningar.

Mittfält

• Tijjani Reijnders: Kreativ mittfältare som styrde spelet och skapade flera chanser.
  • Yunus Musah: Energisk mittfältare som var överallt på planen.
  • Ruben Loftus-Cheek: Stark och teknisk mittfältare som bidrog både defensivt och offensivt.

Anfall

• Christian Pulisic: Målskytt och en av de mest inflytelserika spelarna på planen.
  • Rafael Leão: Snabb och teknisk ytter som ständigt hotade Newcastles försvar.
  • Olivier Giroud: Erfaren anfallare som assisterade Pulisic vid kvitteringsmålet.

• Hörnor: 5
  • Varningar: 2 (Fabian Schär 90+5′, Joelinton 72′)

AC Milan

• Bollinnehav: 53%
  • Skott: 14
  • Skott på mål: 6
  • Hörnor: 7
  • Varningar: 4 (Mike Maignan 45+1′, Alessandro Florenzi 90′, Yunus Musah 80′, Rafael Leão 40′)

Nyckelspelare och deras påverkan

Christian Pulisic

Pulisic var en av de mest inflytelserika spelarna på planen. Hans kvitteringsmål i den 59:e minuten var avgörande för att vända matchen till Milans fördel. Med sin snabbhet och tekniska skicklighet skapade han ständigt problem för Newcastles försvar.

Olivier Giroud

Girouds erfarenhet och förmåga att skapa målchanser visade sig återigen vara avgörande. Hans assist till Pulisic var en nyckelkomponent i Milans comeback. Girouds närvaro på planen ger laget en extra dimension i anfallsspelet.

Se även  Poängställning I Saudi Professional League

Joelinton

Joelinton var Newcastles bästa spelare under matchen. Hans mål i den 33:e minuten gav laget en tidig ledning och hans fysiska spelstil skapade problem för Milans försvar. Trots förlusten visade Joelinton varför han är en viktig spelare för Newcastle.

Framtida perspektiv för AC Milan och Newcastle

Med denna seger stärker AC Milan sina chanser att avancera i Champions League. Laget visade prov på stor mental styrka genom att vända ett underläge till seger på bortaplan. Christian Pulisic fortsätter att vara en nyckelspelare för laget med sitt viktiga kvitteringsmål, och Olivier Girouds erfarenhet och förmåga att skapa målchanser visade sig återigen vara avgörande. Samuel Chukwuezes sena mål säkrade tre poäng för Milan och visade på lagets djup och kvalitet i truppen.

Newcastle United inledde starkt och hade en bra första halvlek, men kunde inte hålla emot Milans tryck i andra halvlek. Joelintons tidiga mål gav laget hopp, men defensiva misstag och brist på offensiva alternativ från bänken gjorde att de inte kunde behålla ledningen. Newcastle behöver analysera sina misstag och förbättra sitt spel för att hålla sina drömmar om avancemang levande.

Båda lagen visade potential, men konsistens och taktiska justeringar kommer att vara nyckeln framöver. AC Milan har visat att de kan vända matcher till sin fördel, medan Newcastle behöver hitta sätt att hålla sina ledningar och vara mer effektiva i anfallsspelet.

Sammanfattningsvis var det en underhållande och intensiv match där AC Milan visade sin styrka och förmåga att vända matcher till sin fördel. Newcastle United får ta med sig lärdomar och förbereda sig för kommande utmaningar i turneringen.